Herrar Division 1
Stor banner innebandylekis 2018

Inför FBC Sisjön

Publicerad 2017-11-25 09:20
23632662 1726424080715770 2736771264556394293 o
På söndag klockan 15.00 är det så åter dags för herrarna att äntra Partille Arena, för dagen A-hallen, när Lindås farmarklubb FBC Sisjön kommer på besök. Ett Sisjön med bland annat giganten Moses Sowe, rutinerade Dan Sällylä och poängkungen Gabriel Dalén som garanterat inte kommer ge bort något gratis. Läs vidare för att ta del av Fritz tankar inför matchen.

Partille parkerar i skrivande stund på en femteplats, precis under kvalstrecket. En vinst mot Sisjön skulle göra att man hänger på det tåg som nu verkar sätta fart mot kvalplatserna. Lidköping, Floda, Alingsås, Lerum och Mölndal verkar alla vara fast beslutna om att ta en av dom fyra platserna. Addera Partille i den ekvationen och det är lätt att räkna ut summan. Det gäller helt enkelt att inte tappa onödiga poäng under seriens gång.

NHL-vecka var inte Partilles melodi och man tappade sex viktiga poäng mot just kvalkonkurrenterna Floda och Mölndal. Nu gäller det att studsa tillbaka Sisjön och få tillbaka den goa känslan som inledde säsongen.

Gästande FBC Sisjön kommer från en knapp förlust senast, 5-7 hemma mot Lidköping imponerar. Man har vunnit 3 matcher, spelat en oavgjord och förlorat 5, något som resulterar i en plats i ingenmansland i tabellen.

Vi tog oss som vanligt ett snack med huvudtränare Fredrik "Fritz" Svensson inför matchen.

Tjena Fritz, hur är läget?
- Jodå, det är under kontroll, inga konstigheter här! Hur har träningsveckan varit efter förra veckans NHL-schema? Bättre. Gubbarna har förstått vad som hänt och höjt sig nu det senaste!

På söndag väntar Sisjön, har du någon koll på dom?
- Halvt. Det är ett gäng bra spelare som i sina bästa stunder är ett av seriens bästa lag!

Det brukar bli en hel del utvisningar i Sisjöns matcher, är detta något du förberett killarna på?
- Vi har koll på hur vi spelar box play… många utvisningar blir det i andra matcher med. Dessa brukar dock ha en gemensam nämnare som vi ej behöver gå in närmare på.

Det fysiska fenomenet Moses Sowe står på motståndarnas sida, hur stoppar man en spelare som honom?
- Ligger på rätt sida och stör honom tidigt så vi slipper coastarna som man såg i Partillebo för något år sen!

Slutligen, resultat och vem kommer vara het?
- Mackan är nog laddad då han möter tidigare polare från Lindåstiden. Tufft och tight. 4-3 till oss.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub