Herrar Division 1

Inför FBC Lerum!

Publicerad 2017-09-28 15:25
Melkersson
Det blev en skön seger i premiären för Partilles herrar, 10-6 mot IBF Göteborg som förra året spelade i Allsvenskan. Redan på söndag är det dags för säsongens kanske svåraste match, borta mot den stora seriefavoriten FBC Lerum. Läs vidare för att höra om Fritz tankar om premiären och helgens motstånd.

Ja Fritz, till slut blev det seger med hela 10-6 mot Göteborg i premiären men det satt hårt inne. Underläge nästan hela matchen och 6-6 ända tills det återstår 2 minuter av matchen. Dina tankar kring premiären? Krampaktigt i första där jag ändå tycker det är ok med 2-1 ledning. Första 10 av andra ger vi bort fyra mål och time-out var givet. Därefter bjuder IBF tillbaka och via vårt Power-play så kommer vi tillbaka. Att vi skulle vinna kände jag på mig när jag såg utvecklingen av matchen. Grabbarna trodde vi tog ledningen med 10 minuter kvar efteråt men det var faktiskt bara två minuter kvar när Grauers smällde upp 7-6 i första krysset. Efter vår time-out kändes det bra med 8-1 i ryggen men där finns självklart saker som behövs bli bättre när vi möter seriefavoriterna Lerum.

I poängprotokollet var det framförallt tre spelare som stack ut. Marcus Magnemyr kommer in från bänken och hänger 4 kassar, Grauers som spelar forward på gamla dagar och Eric Norberg, nye målisen som gör två (!) assist i slutet av matchen. Lite kommentarer till detta? Mackan har varit pigg sen första träningen och har en inställning och attityd han kan komma långt på. Han har tagit många kliv från i fjol där han stundtals kunde vara lite junioraktig av förklarliga skäl. Med ökat förtroende tror jag han kan bli väldigt viktig för oss. Grauers grävskopa har vi släppt lös på offensiv planhalva och att han kan skjuta visste vi. Det kommer produceras mer från #17 denna säsong. Eric likt Lukas besitter ett bra kasst som de kommer få visa fler gånger. Sen att han inleder med att göra två ass första matchen är givetvis kul.

Göteborg, vad har du att säga om dom och hur tror du fortsättningen av säsongen blir för nykomlingarna uppifrån? Många intressanta gubbar om de finner ro för en gångs skull. Kommer överraska både positivt och negativt under året men en kvalplats borde de kunna ta.

Vi vänder blickarna mot helgens motstånd. FBC Lerum borta, blir det svårare än så? Nja det står väl mellan Lerum och Lidköping på bortaplan som är svårast på förhand. Dock är det alltid roligt att komma dit och trängas i skokartongen.

Många är det som håller Lerum som klara seriefavoriter, är det din bild också? Ja, annat vore konstigt i min mening. Lidköping är som sagt också med i tankarna men defensiven brukar inte prioriteras och det kan nog göra Lerum tuffare totalt sett.

Slutligen, tippa matchen och ge oss gärna en hint om någon som varit lite extra het under veckan och blir ett utropstecken på söndag. Uddamålsseger där Grauers skickar upp en likt han gjorde senast.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub