Herrar Division 1

Gammal är äldst, visade FBC Partille!

Publicerad 2017-10-09 11:19
Lukas
FBC Partille rivstartade lokalderbyt och hade 2-0 redan efter mindre än 4 minuter. Men mycket roligare än så blev det knappt och den första perioden blev en ganska sömnig historia som slutade 3-0 till "gamlingarna". Men i den andra och tredje perioden blev det full fart framåt. Läs vidare för ett kort matchreferat och se vad Lukas Källström säger i Trollkarlstugget.

Mellan 9.27 i den första perioden och 7.38 in i den andra perioden händer ingenting. Partille IBS lyckas försvara sitt mål samtidigt som FBC spelar omständigt och allt annat än rakt på mål. Men någonstans där och då känns det som att våra seniorer bestämmer sig för att visa var skåpet ska stå och dom sista dryga 30 minutrarna blir riktigt jobbiga för JAS-laget. Det blev totalt 15 mål på ungefär en halvtimme. Ganska bra utdelning på entrépengen med mål varannan minut, om man nu hade haft någon entrépeng. Gratis inträde för dagen, men trots detta historiska möte var det bara 161 personer som hade hittat till Partille B-hall.

Att göra någon större analys utav matchen är svårt, det var helt enkelt klasskillnad. Våra talangfulla juniorer har en bit kvar till seniorspel på elitnivå, men det är en väldigt talangfull grupp som vi ser och planerar en stor framtid för. Inom några år är detta förhoppningsvis stommen i vårt representationslag. Det gäller att ta det här året för vad det är, se och lära, skaffa sig väldigt värdefull rutin från seniorspela och lära sig att anpassa sig efter spel och motstånd. Kanske att FBC tilläts ha lite för mycket bollinnehav?

Det var helt enkelt en match som innebär att FBC hakar på i toppen med 7 av 9 möjliga poäng medan IBS fortfarande jagar sina första poäng. Ur övriga resultat i serien är det ett som verkligen sticker ut. Dom på förhand uppmålade favoriterna Lerum och Lidköping möttes i Lidköping och Lerum svarade för en imponerande insats när man krossade Lidköping med hela 9-1 på bortaplan, detta utan kapten Westman.

I övrigt kan vi konstatera att vår egen Marcus Magnemyr stod för hela 7 poäng vilket lyft honom till en förstaplats i poängligan efter 3 spelade omgångar med 11 poäng. Även André Landin ligger högt upp med sina 9 poäng. Värt att nämnas är också att såväl Patrik Freter, Jonas Fäldt, Sebastian Bortas (3 mål!!!) och Rickard Jadewall gjorde sina första mål för FBC Partille.

Nästa helg ställs våra två lag mot riktigt tufft motstånd. FBC åker till Alingsås för ännu en av säsongens svåraste bortamatcher medan IBS tar emot Lidköping på hemmaplan.

I Trollkarlstugget denna veckan tog vi ett kort snack med vår unga talangfulla målvakt Lukas Källström som spelade sin första match för säsongen i segern med 17-1.

Tjena Lukas, hur är känslan så här dagen efter en 17-1 vinst? Bara glädje eller grämer du dig över det där insläppta målet? Tjena! Jo det är ju alltid kul med vinst men när man vet att man har fått in 16 extra på pluskontot så är det lite extra kul. Så det är nog bara glädje faktiskt, även om det där enstaka målet var lite ledsamt i ögonblicket.

Hur är det egentligen att stå i en match som denna? Hade du något att göra? Kan man behålla fokus? Matcher som dessa känns oftast lite långdragna att stå när man bara får något enstaka skott då och då. Men det går att hålla fokus ändå om man försöker hjälpa till att styra laget bakifrån.

I år är det en ny målvaktsuppsättning med dig och nye Eric Norberg från Falun. Här fungerar det mellan dig och Eric och hur tycker du att det är med bara två målvakter? Det fungerar bra mellan mig och Eric tycker jag. Finns egentligen inte mer att säga än att det är två unga målvakter som båda vill ha så mycket speltid som möjligt, så det blir lite tävlingsmoment hela tiden, vilket är grymt kul. Och att vi bara är två målvakter fungerar perfekt för mig, då blir det att man plockar sin kasse innan träning och så håller man sig där, istället för att vara 3 och behöva byta runt hela tiden.

Vad har du för personlig målsättning med säsongen? Min personliga målsättning denna säsongen är inte högre än att jag vill stå så många matcher som jag bara får, sen är det ju upp till mig att visa att jag kan det också på träningarna.

Förra året fanns det många så kallade "stjärnor" i laget och i år är det ett mindre mer sammansvetsat gäng. Hur upplever du det hela? Jag tror att laget kommer att spela mer som ett lag i år, tillskillnad från förra året när det blev mer en "jag" känsla i laget. Så jag är optimistisk och tror bara på det bästa!

Hemsidan tackar Lukas för snacket och önskar honom lycka till med säsongen.

Md andre
Md fretermagnemyr
Md kampen
Md hjalmar
Md intro1
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub