Herrar Division 1
Pibs vs kungalv 190119

Första nyförvärvet klart!

Publicerad 2018-04-08 17:02
Daniel
Daniel Hellgren i mitten under tiden i Landvetter Wings där han kamperande ihop med vår Jonas Fäldt. Bild: Leif Lundvall.
Första nyförvärvet har varit på gång ett tag till FBC Partille men har nu signat på för två säsonger med oss. Daniel Hellgren kommer närmast från IK Zenith men har en bakgrund i Landvetter och Hindås sedan tidigare. Ett par-tre klubbar har jagat Hellgrens signatur men han valde till slut Wizards vilket vi är väldigt nöjda med.

Daniel Hellgren är en storvuxen fysisk back men som också sätter avtryck i poängprotokollet. Senaste säsongen i Zenith svarade han för sex mål och sju assist på 18 spelade matcher. Ett snitt han legat på i ettan de senaset säsongerna. Som mest blev det med Landvetter i tvåan där han skyfflande in imponerande 43 poäng på 22 matcher.

Daniel stämmer in på den nya hållbara utveckling vi jobbar efter. Han har en grym attityd till träning och match och kommer komplettera upp vår backbesättning på ett bra sätt.

Välkommen till FBC Partille. Vad var det som fick dig att ta steget och byta från lokalkonkurrenten Zenith till oss i Partille? Tack så mycket, Av tre anledningar, dels så kommer jag att flytta vilket gör det snudd på omöjligt att spela med Zenith men sen också att det givetvis känns som ett par steg upp för min personliga utveckling, samt där jag både hoppas och tror att chansen till kval och vidare avancemang är fullt möjlig.

Kan du försöka beskriva dig som spelare och vad är det som du tror dig kunna bidrag med hos oss? Jag försöker vara en smart innebandyspelare som spelar rakt, tror inte min offensiv är det som behövs mest i Partille om man ser till antalet gjorda mål... så jag ska främst försöka bidra till att tighta till det hemåt och hjälpa keepern.

Partille har en mellansäsong bakom sig men siktar nu igen högt upp och bygger om. Vad vet du om nybygget och vad tror du är rimligt att förvänta sig av laget nästa säsong? Jag vet att det finns rimliga mål mot kval, en blandning av hungriga och mycket duktiga juniorer i kombination med väldigt bra senior stomme. Tror att det blir ett lärorikt år för många parter och jag tror man kan förvänta sig en topp 4 placering.

Daniel Hellgren född 1991
194 cm, 85 kg
Moderklubb Hindås IBK
Back

Vi hälsar Daniel Hellgren välkommen till Wizards!

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub