Herrar Division 1
Pibs vs kungalv 190119

En trio talanger klara för FBC!

Publicerad 2018-04-13 11:41
Jonte
Tre st egna produkter och stora talanger för framtiden har nu "signat" på för FBC Partille och tar därmed steget fullt upp i A-laget. Jontan Törn, Hjalmar Lingheimer och Edwin Jonsson stämmer alla in på det vi letar efter när vi bygger ett A-lag för hållbar utveckling mot Allsvensk toppnivå inom tre säsonger. Killarna är födda 2000 förutom Edwin Jonsson som är född 2001.

Hjalmar är en back med ett mycket bra dragskott och som har en mycket fin fysisk. Edvin är spelaren som kan hitta öppnande passningar och som besitter ett extremt bra spelsinne. Jonatan är virvelvinden som passar in i den moderna innebandyn med mycket spändvingar och är användbar på alla positionerna i ett 2-2-1 spel. Alla tre killarna har gått hela vägen genom PIBS akademi.

Vi tog och ställde de lite mot väggen och gav de några frågor att bita i.

Ni är numera kontrakterade A-lagspelare i FBC Partille. Hur känns det att ha vuxit upp i PIBS och nu nått fullvärdig status som A-lagspelare? JT: Det känns bra, A-laget är något man alltid har sett upp till och det känns nu kul att fu vara en del av det. HL: Det känns väldigt bra, det är väldigt roligt att kunna se sin egna utveckling från junior till vart jag är idag. Partille har varit en väldigt bra klubb att utvecklas i. EJ: Det klart det är kul ,att gå från ungdomslaget upp till A-laget det har ju vart ett mål sen man började satsa på riktigt. Åren i ungdomslaget har ju utvecklat mig så att det har varit möjligt för mig att ta steget upp.

Berätta för oss om dig som spelare och vad dina ambitioner är för framtiden med din innebandy? JT: Jag ser mig själv som en fartfylld innebandyspelare med en bra speluppfattning. Mina mål med innebandyn är att försöka nå och spela på så hög nivå som möjligt. HL: Jag ser mig själv som en utpräglad back med bra blick för spelet. Mina ambitioner med imnebandyn är att komma i en så hög serie som möjligt. EJ: Jag är en spelare som gillar att passa och att sätta mina kamrater i bra lägen. Jag besitter också en bra teknik. Såklart vill jag gå så långt som möjligt inom sporten.

Förra säsongen var minst sagt tuff för Er i PIBS, vad lärde ni Er av den säsongen och hur ser ni på den nästkommande? JT: Förra säsongen var som sagt lärorik, man fick lära sig att utnyttja den lilla tid som man fick med bollen och att då även bli mycket snabbare i tanken. Nästa säsong ser spännande ut, lyckas vi spela ihop laget under försäsongen kan nästa säsong bli rolig. HL: Förra säsongen var mycket lärorik, att gå från att spela i en juniorserie till en seniorserie ledde till att man lärde/träna på ett mycket effektivt sätt, bland annat fick man en bättre spelförförståelse etc. Nästa säsong ska bli spännande och hoppas även på kval till Allsvenskan. EJ: Förra säsongen visste vi att det skulle bli tufft, vi hade som mål att spela vårt spel och ta lärdom, även om det var tufft att förlora med så mycket som vi gjorde, gav vi aldrig upp! Nästkommande säsong ser jag fram emot både för min egen del och för laget, det kommer bli riktigt roligt!

Ni har som sagt vuxit upp i föreningen och otaliga gånger varit sargvakter och uppvisningsspelat på A-lagsarrangemangen. Om ni skulle nämna en spelare som ni sett upp till in PIBS A-lag genom åren, vem skullde då bli? JT: Hade inte speciellt bra koll på A-lagsspelare när jag var liten men är det någon man minns är det Oscar Lundin. HL: När jag var yngre såg jag mycket upp till Oscar Lundin, mycket därför jag har tröjnummret som jag har idag (92). EJ: Svår fråga ,finns många. Men skulle nog säga Daniel Karlander innan han skrev på för Warberg, då han gjorde mycket poäng för Partille och var en nyckelspelare.

Vi hälsar alla killarna välkomna och lycka till i FBC Partille!

Md edde
Md hjalmar
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub