Herrar Allsvenskan
Img 1043

Back från Backadalen har skrivit på!

Publicerad 2017-05-21 12:17
Bortas1
Ännu en värvning är i hamn för Partilles herrar. Det är Sebastian Bortas från Backadalen som har skrivit på för två år. Hemsidan tog sig ett snack med både Sebastian Bortas och Martin Björklund.

Sebastian Bortas har i fyra år representerat IBF Backadalen. Han har varit med och spelat upp dom i div 1 och har dom två senaste säsongerna spelat 37 matcher i just div 1 VG. På dessa matcher har han svarat för 10 poäng och 34 utvisningsminuter

- "Härligt med en riktigt karaktärsspelare! Statistiken vittnar om en spelare som inte rädd för att smälla på och i min dialog med Sebastian har han verkligen visat på god inställning och en vilja att spela högre upp i seriesystemet, kommenterar Sportchef Martin Björklund".

Sebastian Bortas har, som så många andra i Partilles herrar, sitt ursprung i Falun där han hunnit med att representera IBF Falun ungdom i fyra säsonger. Han är 28 år gammal och har mestadels spelat back dom senaste åren men kan även spela i offensiva roller.

- "Sebastians intåg i truppen lär inte innebära några större problem. En oerhört trevlig kille som dessutom redan är väl bekant med Fåhraeus, Landin, Falkenholt och våra nya killar Jadevall och Norberg. Lär bli mycket Faluntugg i omklädningsrummet framöver, avslutar Björklund".

Välkommen till Partille. Hur känns det att vara en trollkarl?

- "Tack så mycket! Det känns otroligt roligt att komma till Partille. Dels för att man har höga ambitioner men samtidigt för att man spelar en snabb och rolig innebandy".

Du har spelat flera säsonger i Backadalen men kommer urpsungligen från Falun. Varför blev det Partille nästa säsong?

- "Dels berodde det på att Backadalen åkte ur och kände att jag fortfarande ville spela på en högre nivå. Sen är Partille ett lag som siktar högt och oftast förväntas hamna högt i tabellen vilket gör att det kändes som en väldigt spännande utmaning att hjälpa dem på den resan. Sen är det givetvis kul att få spela med gamla vänner från Falun igen"!

Vad är dina styrkor som innebandyspelare?

- "I grund och botten är jag en forward sedan min tid i Falun men har på senare dagar spelat back. Skulle säga att jag besitter ett helt okej skott och spelsinne men publiken kan även förvänta sig en bättre tackling eller två".

Vad ser du mest fram emot nu?

- "Ser fram emot att lära känna laget bättre och komma igång med träningen tillsammans. Sen är det ju matcherna man brinner för så givetvis ser man fram emot säsongstart!"

Partille Wizards tackar för pratstunden och önskar Sebastian varmt välkommen till Trollkarlarna!

Md bortas2
Md fbc partille p transparent 400x400
Md lokalpressen logga
Md nordic wellness
Md unihoc
Md logoinnebandykungenfa rg1medytterkontur
Md bmw logo
Md 140610 stiftelsen dunross
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Md novon el logga
Md img 5636
Md 1630072790746 amhult bygg och kakel logga final faktura
Md download
Md img 6680
Md bildit
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub