Herrar Allsvenskan
Img 1043

Ännu en tung förlust för herrarna!

Publicerad 2017-11-29 19:59
Matchen mot Sisjön blev tyvärr inte den uppryckning som herrarna hade hoppats på. Istället blev det Moses Sowe som fick bevisa att släkten är värst som det så fint heter. Moses stod för hela 3+2 när Sisjön gick segrande med 9-7. Läs vidare för ett kort matchreferat och Pontus Hallbergs tankar i Trollkarlstugget.

Det var något av en "do-or-die"-match för Partille. Skulle man hänga på toppen och fajten om kvalet eller skulle man ge sig själv en liten uppförsbacke. Tyvärr blev det alternativ två och Partille har nu efter en fin inledning på säsongen tappat formen.

Ännu en gång hann det bara gå några minuter innan man hamnat i ett dubbelt underläge. Något man inte har råd med framöver om man vill vara med och fajtas om kvalet när serien ska summeras. Dock vaknar man till liv något och den första perioden slutar 2-2.

I den andra perioden är känslan att Partille är det klart dominerande laget. Man tar också ledningen tre gånger om, ledningar som dock kan kvitteras och efter två spelade perioder är ställningen 5-5. Partille är inte nöjda, känner att det är en match man ska vinna om man minimerar misstagen.

Tredje perioden börjar på samma sätt som nummer två. Känslan är att Partille kommer lösa det här när Pontus Hallberg ger laget ledningen för fjärde gången i matchen. Men det är en känsla som ganska snabbt försvinner då Sisjön tillåts kvittera. Matchen blir istället en öppen historia där Sijön gör nästa mål, ett mål som märkbart frustrerar Partille och hemmalagets spel. Avslutande halvan av den sista perioden är något som vi ur Partillesynhåll lägger bakom oss. Slutsiffrorna skrivs till 7-9 och Sisjön är naturligtvis mycket nöjda över resultatet.

För Partille väntar till helgen tuffast möjliga motstånd när man åker till Lidköping för att möta Ante och co. Ett ypperligt tillfälle att visa kämparglöd och moral!

Denna vecka är det Kapten Pontus Hallberg som svarar på frågorna i Trollkarlstugget.


Tjena Pontus, hur är egentligen läget i truppen efter förlusten mot Sisjön?
- Tjenare, läget är som det är, vi har 3 poäng av 12 möjliga senaste veckorna men vi gnetar på, har ventilerat med högt i tak och som vi tryckt på hela säsongen så är sammanhållningen grym i truppen så stämningen är fortsatt bra men med lite mer grinighet på träning.

På kort tid har ni alltså förlorat mot Sisjön, Mölndal och Floda. Insatser som lämnat en del att önska. Kan man kalla det för kris nu och hur hanterar ni detta?
- Ja det har ju varit 3 torsk nu och det är väl snarare sättet vi förlorat på som sticker i ögonen mer än att vi förlorat 3 matcher hittills. Kris skulle jag inte kalla det och det är en tight serie med ett inte alltför stort poängspann mellan ledning och missad kvalplats men vi har tagit upp det som felat och diskuterat olika lösningar och tror på en vändning nu mot Lidköping.

Du själv stod hittade in i målprotokollet fler gånger om mot Sisjön. Är det en gryende form mån tro?
- Förhoppningsvis ja, i mina ögon spelar det ingen roll vem som gör poängen så länge vi vinner matcherna men det är alltid gott att få utdelning då det boostar självförtroendet.

Om vi nu lämnar det som varit bakom oss. Hur ska ni kunna besegra offensiva Lidköping på söndag?
- Dem ser helt klart grymt bra ut offensivt men kanske inte lika stabila bakåt. Vi behöver hitta tillbaka till inställningen vi hade i starten på serien och spela äckligt disciplinerat som Ghansah skulle säga, med ordentligt slit och god disciplin har vi goda chanser att ta med oss 3 pinnar hem på söndag.

Sista frågan. Pontus, du som varit med ett tag, hur kändes det egentligen att förlora mot Moses Sowe i en match där han dessutom får göra hela 5 poäng?
- Äh, när vi gått till kval i vår så kan han få njuta av denna matchen som höjdpunkten på deras säsong, men han är helt klart för bra för div 1 när inställningen är rätt.

Vi tackar Pontus för svaren och önskar honom och grabbarna lycka till i helgens fajt borta mot Lidköping.

Md fbc partille p transparent 400x400
Md lokalpressen logga
Md nordic wellness
Md unihoc
Md logoinnebandykungenfa rg1medytterkontur
Md bmw logo
Md 140610 stiftelsen dunross
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Md novon el logga
Md img 5636
Md 1630072790746 amhult bygg och kakel logga final faktura
Md download
Md img 6680
Md bildit
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub