Herrar Division 2

Alex Matsson inför Stenungsund!

Publicerad 2018-12-12 09:41
Pibs
​Innan upphållet tog herrarna årets första trea, en mycket viktig sådan. För de som är extra pålästa så kunde man se att Alex Matsson återfanns på planen, ett nyförvärv från IBF Göteborg.Vi tog oss ett snack med Matsson inför kvällens match borta mot Stenungsund.

Mattsson som spelat två säsonger i Partille tidigare under sina JAS-år, men som inför 2017/2018 valde att gå till IBF Göteborg. Nu är han tillbaka alltså.

- "Det stämmer bra! Jag saknade intensiteten i div 1 och då var Partille ett naturligt val. Har ju spelat här innan så känner flera spelare och tränare i klubben men också en rolig utmaning att försöka hjälpa laget efter den tråkiga starten."

Sedan Matssons senaste sejour har det bytts ut en del spelare och det är något av en mer ungdomlig touch på laget det här året med många yngre juniorer.

- "Ja många av de jag spelade med då har lämnat laget, men har ändå rätt så bra koll på dagens trupp då de flesta var i klubben senast jag var här. Jag tycker att vi har en spännande trupp med bra blandning. Många väldigt duktiga unga spelare, men också flera erfarna div1 spelare".

Hans första match slutade alltså med vinst när man slog Alingsås med stabila 8-2 i Arenan.

- "Tycker vi gör en bra match överlag. Period 1 och 3 är riktigt bra där vi spelar disciplinerat och kontrollerar händelserna på ett bra sätt. Andra perioden är lite sämre men allt som allt håller vi ihop det bra. Starkt att bara släppa två mål mot ett så målfarligt lag".

För din egen del, hur kändes matchen som du fick kröna med ett mål till sist?

- "Det kändes helt okej. Behöver nog några matcher för att komma in i div 1 tempot fullt ut men en bra första match. Kul att få göra mål direkt".

Nu har man haft ett uppehåll på två veckor drygt och det återstår drygt halva säsongen där Matsson siktar högt.

- "Jag tror resten av säsongen kan bli bra för vår del. Som vi visade i torsdags kan vi vara betydligt bättre än vad tabellen visar. Med hårt jobb och fler träningar/matcher ihop ska vi kunna klättra uppåt rejält i tabellen, speciellt nu när serien är så tajt som den är".


Matchstart kl. 19.00 i Stenungsunds Arena.

Md kom nu
Md nordic wellness
Md unihoc
Md heras
Md bmw logo
Md intersport
Md 140610 stiftelsen dunross
Md sspibs
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md js partille badge
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md sargdekal ilovepizza
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub