Herrar Allsvenskan
Img 1043

3 nya poäng borta mot Alingsås för herrarna!

Publicerad 2017-10-17 13:40
FBC Partill eär fortfarande obesegrade efter fyra omgångar av div 1. Kanske har man redan spelat säsongens två svåraste bortamatcher och det med bravur. Oavgjort mot Lerum följdes upp med vinst borta mot förra årets Allsvenska IBK Alingsås. Läs vidare för ett kort matchref och veckans höjdpunkt: Trollkarlstugget!

Den första perioden präglades av ett extremt effektivt Partille som kunde gå till pausvila med hela 6-1. Graues x2, Hallberg, Fäldt, Landin och Magnemyr stod för målen. Kanske hade gamle Partillemålisen Erik Lennheimer inte sin bästa period i karriären.

-Fantastisk första period av oss! Vi är stabila i defensiven och grymt effektiva i våra avslut, kommenterar coach Fritz.

Att behålla en ledning i innebandy kan vara riktigt svårt det vet nog dom flesta. Givetvis agerar Alingsås och äter sig in i matchen ju längre den går. Den andra perioden slutar 3-1 till Alingsås och ställningen efter 40 minuter är 4-7 sedan Hugo Arvidsson gjort sit första mål för säsongen. En skön personlig revansch efter en mindre lyckad straff förre veckan.

En tremålsledning inför sista perioden kändes ändå tryggt och Alingsås fick inte närmre kontakt i inledningen av tredje utan Partille kunde uttöka till 4-8 innan Alingsås återigen började upphämtningen. Med tre minuter kvar står det 7-8 på tavlan men Partille kan hålla undan och åka hem med alla tre poängen. En skön revansch för kvalförlusten för några år sedan.

- I andra perioden blir vi lite rädda samtidigt som Alingsås gick ner på folk. I tredje slarvar vi lite och gör det lite onödigt spännande. Men 3 poäng i Alingsås är starkt tycker jag. Extra kul för Lukas i kassen som gör sin första "tuffa" match och har vunnit samtliga matcher han stått i div 1, avslutar Fritz.

Att en 6-1-ledning ska sluta med uddamålsvinst känns såklart onödigt men tre poäng är alltid tre poäng och att åka hem med tre poäng och en 6-1-period från Alingsås skriver vi under på varje dag i veckan. Även här, i potatisens hemstad, kommer det inte vara många som åker hem med poäng.

Partilles herrar har därmed fått en riktigt fin start på säsongen. 10 poäng på fyra matcher placerar oss på en andra plats bakom Mölndal på 11 poäng. Nästa helg väntar Borås IBF på söndag klockan 18.00 i Partille Arenas B-Hall. Då gäller det att ha full fokus och vara ödmjuka mot ett Borås som haft en tuff inledning på säsongen med fyra raka förluster. Vi ses väl där?


I Trollkarltugget denna vecka tar vi pulsen på Jacob "G" Grauers. En spelare som flyttat upp på forwarden igen och inlett säsongen mycket bra.

Tjena G, läget efter segern mot Alingsås?

-Hej! Det är bara bra - skönt att vi fick med oss tre poäng efter en match med många ansikten.

Inför säsongen pratade Sportchef Björklund om att du borde kunna göra fler poäng, Fritz såg potentialen i att flytta upp dig på forwarden igen. Hur känns det med din nygamla position?

-Jag tycker att det känns bra, vi har börjat få ett riktigt gott rull i vår femma! Det är är jättekul att spela såväl forward som back, men just nu känns det som om laget har mest nytta av mig på forwarden, så det är bara att köra på.

Det blev förutom tre poäng tre nya pinnar in på ditt konto och du har nu gjort totalt 10 poäng på fyra matcher. Fortsätter du det här snittet blir det över 50 poäng, något du inte gjort på över 10 år, när du spelade i Göteborg. Har du någon personlig målsättning poängmässigt?

-Ja, det var ett tag sedan. Nästan så att man börjar känna sig gammal när du uttrycker dig så... Skämt åsido, någon direkt målsätting har jag inte på det sättet, men jag skall göra mitt bästa. Det allra viktigaste är givetvis att laget går bra, kan jag hjälpa till med några poäng är det en bonus.

Du är ju den överlägset mest rutinerade spelaren i dagens Partille och också den som spelat längst i herrlaget. Hur ser du på årets upplaga av Partille kontra tidigare?

- Japp, det har blivit några år på planen vid det här laget. Det har varit många intressanta konstellationer i Partille genom åren. Den här versionen känns, i mitt tycke, som en av de bästa. Det känns som att vi är väldigt bra på att utnyttja varje individs styrkor - och att alla ges utrymme att vara den man är inom ramen för gruppens gemensamma regler. Dessutom har vi väldigt roligt tillsammans!

Vi tackar Jacob "G" Grauers för det sköna tugget och önskar honom och herrarna lycka till framöver.

Md fbc partille p transparent 400x400
Md lokalpressen logga
Md nordic wellness
Md unihoc
Md logoinnebandykungenfa rg1medytterkontur
Md bmw logo
Md 140610 stiftelsen dunross
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Md novon el logga
Md img 5636
Md 1630072790746 amhult bygg och kakel logga final faktura
Md download
Md img 6680
Md bildit
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub