Img 1043

2-2 borta mot Lerum!

Publicerad 2017-10-03 08:48
Melkersson
I säsongens kanske svåraste bortamatch visade Partille prov på disciplinerat spel. Bolltappen och det stundtals för offensiva spelet som höll på att straffa sig mot IBF Göteborg var som bortblåst och Partille genomförde matchen helt enligt plan, vilket resulterade i en poäng. Läs vidare för att höra Johan Främbergs tankar i Trollkarlstugget.

Huvudtränare Fredrik "Fritz" Svensson, tillsammans med assisterande Matias Ghansah och Sportchefen Martin Björklund har varit väldigt tydliga med målsättningen inför säsongen och inför framtiden. Partille måste förändra sig på många plan. Att implementera ett disciplinerat, på gränsen till tråkigt, spel i en grupp med kreativa talanger som är vana vid ett fröjdigt anfallspel är inte helt lätt. Därför var det extra roligt att skåda ett annorlunda Partille, ett Partille som hade gjort sin läxa, som höll sin game plan och fick med sig en poäng i den tuffa bortamatchen ute i Rydsbergshallen.

- "Hela gruppen gör en fantastisk insats, kanske den mest disciplinerade matchen under alla mina år i Partille. Vi krigar på målmedvetet i 60 minuter och det ger utdelning. En poäng borta mot Lerum tror jag alla lag tar på förhand varje dags i veckan i den här serien men i ärlighetens namn kände vi att det kunde varit mer, kommenterar Fritz".

Det blev ur publiken synvinkel kanske inte sen roligaste matchen dessa lag emellan. Men det var tydligt att Partille hade gjort sin läxa och hade kontroll på hur man skulle hantera Lerums sätt att spela både med men framförallt utan boll.

Den första perioden slutar mållös och det ends som skrivs in i protokollet är en utvsiningen i slutsekunderna på vår Pontus Hallberg. En utvsningn som tyvärr straffar sig när Lerum tar ledningen tidigt i den andra perioden. Bara minutrar senare utökar Lerum sin ledning till 2-0 och i mitten av perioden åker Pontur Hallberg på sin andra tvåa för dagen. 3-0 här och matchen kan vara avgjord. Men Partille vill annat, Johan Främberg vill annat. I boxpläy gör han allt på egen hand och reducerar till 1-2, något som verkligen ger energi till Partille. Några minuter senare så drabbas Lerum av en tvåa och det dröjer inte länge innan André Landin kvitterat till 2-2.

Trots varsin utvsning till blir det inte fler mål i denna tajta match. Inte heller i sudden kan lagen skiljas åt utan förra årets kvalkombatanter delar broderligt på poängen.

I Trollkarlstugget denna veckan ställer vi frågorna till ingen mindre än Johan Främberg som var en av matchens profiler med sin finfina 1-2-reducering i boxplay.

Tjena Johan, vi börjar givetvis med målet. Hur gick det till egentligen? Hejsan! Fick bollen från Tobbe vid frislag i eget hörn, tog burskydd och väntade på att motståndaren skulle välja håll. När han väl gjorde det var det bara att koppla på raketerna i dojorna och med farten uppe rann jag förbi några fler. Sen blev det som vanligt, drog iväg en handledare utan att sikta och den letade sig in lågt vid förstastolpen denna gången.

2-2 borta mot Lerum, nöjd med resultatet? Missnöjd är jag inte iaf! På förhand hade jag varit nöjd med delad pott men tycker nästan vi hade kunnat snott åt oss tre pinnar med några fina chanser som vi ändå har. I sudden är dock Lerum närmst så en pinne får duga.

Vi har pratat om det förr, det känns som ett annorlunda Partille i år. Känns det annorlunda för dig som varit med ett tag, i så fall hur? Det gör det absolut. På pappret är vi inte samma trupp som vi varit de senaste säsongerna. Det gör att vi som lag måste vara starkare, jobba mer kollektivt och kanske framförallt spela smartare. Det finns inga poängmaskiner att luta sig tillbaka på så det gäller att alla vill vara med och göra jobbet.

Nästa vecka blir det ultralokalderby mot broderlaget Partille IBS. Vad har du för förväntningar på den matchen? Det kommer bli en väldigt märklig match tror jag. Möter killarna jag hjälpt till att coacha i jas förra säsongen så speciellt blir det allt. Match är dock match så jag förväntar mig att vi kan hantera situationen på ett professionellt sätt och ta det som vilken match som helst. De skulle tycka det var grymt att slå oss så vi måste vara med från start.

Sist ut, något annat du vill förmedla till innebandyvärlden? Inga visdomsord denna gången tyvärr.

Vi tackar Johan för svaren och gratulerar till ett fint mål och en fin poäng.

Nästa hemmamatch är som sagt mot Partille IBS, mer info om detta kommer i veckan.

Md fbc partille p transparent 400x400