Pibs vs kungalv 190119

Urban Jansson klar som huvudtränare för FBC Partille!

Publicerad 2018-04-07 22:04
Urban
Urban Jansson klev in efter nyåret och tog över FBC Partille. Nu har klubben och Urban kommit överens om 1+1 årigt avtal där Urban blir huvudansvarig tränare för Div 1 laget. Urban som är välmeriterade med Förbundskaptensmeriter samtidigt som han varit ungdomstränare hos oss de senaste 10 åren.

Urban har varit såväl assisterande Förbundskapten för Damlandslaget samt Sportchef i Pixbo Wallenstam IBK. Han har också varit med och grundat IBF Falun men framförallt har han på senare år gjort sig känd som ungdomstränare för våra pojkar 00. Det känns väldigt bra från föreningens sida att unna lyfta upp ledare från akademin samt att ta ett nytt avstamp mot framtiden. Urban kommer precis som Rasmus att även verka i Sportgruppen som skall ansvara för att de tre lagen i Div 1, Div 2 och JAS har en röd tråd och en konsistens i sin verksamhet.

Inom kort kommer ytterligare nyheter att släppas om Herr Elitverksamheten.

Vi tog oss ett kortare snack med Urban.

Du kom in mitt i förra säsongen och får nu möjligheten att bygga laget från början med försäsong och innesäsong. Vad är det du framförallt vill sätta för avtryck på din skapelse av FBC Partille? Vi ska hitta en träningskultur där vi vill utvecklas, utmana oss själva hela tiden och vågar gå hela vägen. Vi är ödmjuka och vet vad som krävs i en gemensam målsättning för att vinna. Tanken är att hitta nya vägar där vi tillsammans i truppen skapar den innebandy och engagemang som krävs för nästa nivå. Motståndarna ska tycka att vi är grymt jobbiga att möta och att våra medlemmar vill komma se killarna spela samt bygga varumärket FBC Partille. Det ska bli grymt kul att sätta igång.

Du har en bakgrund som Sportchef i Pixbo Wallenstam och varit med och grundat IBF Falun. Varför har du landat in i Partille och vad vill du få ut av ditt engagemang här? Vi behöver vara ödmjuka och förstå vikten i att bygga grunden för att bli ett stabilt lag i Allsvenskan. Detta börjar redan med ungdomssidan som går vidare in i den organisation so m nu börjar ta form från PIBS (Div 2), JAS och FBC (Div 1). Där vi skapar utrymme för egna talanger att utvecklas i sin takt, känna förtroende och tillhörighet i Partille. Vad gäller huvuduppdraget IFBC så är det mer att direkt att bygga stabilitet, smartness och en bra energi i truppen för att skapa oss själva möjligheten att under en hel säsong prestera. Talang och vinnarskallar finns det i laget, nu ska vi ta nästa steg vilket för dem som är med kommer att bli en riktigt rolig och utvecklande resa.

Vad är rimligt att förvänta sig av vårt Herr A-lag nästa säsong? Vi behöver sätta fundamentet för en hållbar utveckling där ett avancemang innebär att när vi tar nästa steg har truppen och övrigt pusselbitar på plats. Faller de sista delarna rätt inför uppstarten så kan det bli ett riktigt rolig säsong, där jag är helt övertygad om att killarna kan överraska många och vi finns på nästa nivå redan nästa säsong.

Vi hälsar Urban välkommen och lycka till med FBC Partille säsongen 2018/19.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub