Img 1043

Summering av hösten för Damsektionen i FBC Partille

Publicerad 2021-12-15 19:40
Sundet bild
Foto: D-foto
Vi kommer från en fantastisk helg där samtliga lag gick segrande. Div. 1 slog enkelt Kärra på bortaplan med 2-13, Dam-JAS besegrade Zenith/Öckerö ute på Hönö med 2-8 och Div.2 körde över Myggenäs med 11-0 hemma i Quisthallen. Här följer en summering för samtliga lag så här långt...

Damer Division 1:

Vårt representationslag på damsidan går som tåget och enda plumpen kom mot Backadalen i näst sista omgången, men vi studsade snabbt tillbaka med en stark prestation som nämnts ovan.

Inför säsongen så tappade vi ett par tongivande spelare i Klara Gustafsson till Skoghalls (studier i Karlstad) och Saga-Maja Anderson till Storvreta (går på dubbel licens och spelar vissa matcher för oss), vilket så klart är avbräck.

Som motpart till detta så är det mycket glädjande att vi lyckats få in ett tungt meriterat nyförvärv i Linnie Ahlberg som kommer att göra stor nytta för oss framöver. Duktiga Karin Backlund och Agnes Berglund har även tagits in på backsidan och Lisa Standar åter i målet från sin sejour i Pixbo.

Serieledning när serien nu vänder är ett delmål som vi kan kryssa av och efter en lite stökig höst med mycket sjukdomar/skador så är prestationen hos hela laget klart godkänt med 9 segrar på 10 matcher. Hela gänget drar åt samma håll och att vårt segertåg ska kunna fortsätta och att vi ska nå kvalplats till Allsvenskan känns helt rimligt.

Som kort analys av serien kan vi bara konstatera att den är minst sagt spretig och svårigheterna med att i sju av tio omgångar möta väldigt lågt stående motståndare och ha över 80% av bollinhavet för att i ett par omgångar möta högintensiva lag med hög press är en utmaning.

Höjdpunkten så här långt är helt klart hemmamatchen mot Lerum. Spännande, högintensiv och mycket publik i Partillebohallen. Innehöll allt man vill att en match ska innehålla varje vecka.

Sista omgången innan juluppehållet är 19/12 mot Burås borta i Lundenhallen 14.30.

Dam-JAS (Juniorallsvenskan):

På juniorsidan har vi satsat ungt rakt igenom. Som ledare har Div.1 spelarna Felicia Anderson, Emma Altbrink och Olivia Adler tagit över ansvaret och gjort det med den äran.

En handfull 06:or har lyfts upp för att se och lära samt få känna på tempot och det har de gjort alldeles utmärkt.

En röd tråd genom hela organisationen på damsidan har genomförts och tanken med att alla lag på damsidan spelar samma spelsystem för att kunna lyfta upp juniorer på Damlagsträningar på regelbunden basis har fallit mycket väl ut.

Resultatmässigt har det blandats och getts lite och vi ligger 5:a i tabellen när även denna vänder och kan vi på våren vända ett par uddamålsförluster till vinster så har vi alla möjligheter att sluta topp fyra och ta en kvalplats till Innebandyfesten. För att lyckas med det så måste den utmärkta defensiven hållas där vi ligger trea i minst insläppta mål men vi gör alldeles för lite mål framåt. Förhoppningsvis lossnade det nu senast då vi skyfflade in ÅTTA! mål och kan vi fortsätta på den vägen så finns som sagt chansen.

Serien är riktigt tuff och regionen har mycket duktiga juniorspelare och till skillnad mot seniorinnebandyn så finns i princip ingen match där vi är solklara favoriter utan måste maxprestera vid samtliga tillfällen för att segra.

Höjdpunkten för det här gänget är ju solklart den bragdliknande segern borta mot ett topptippat Pixbo. Klassisk David mot Goliat seger och glädjen efter match är så äkta som nästan bara idrott kan bjuda på.

Damer Division 2:

Även i vårat utvecklingslag har ändringar gjorts och de samtränar med JAS laget och som tränare har Martin Jarvinge tagits in. Detta är Martins första tränaruppdrag men en diger meritlista som spelare har han i ryggen. Martin visar verkligen engagemang och vi är väldigt glada att få med honom ombord. Även Div.2 följer den röda tråden med spelsystem etc av samma anledningar som JAS.

Även utvecklingslaget har hackat lite resultatmässigt och ligger 6:a i tabellen men där saknas två omgångar till vändning av serien . Två raka segrar hoppas vi nu ger vind i seglet och då förenings målsättningen med detta lag är att på ett par års sikt ta klivet upp i Div. 1. Kunnande och talang finns i truppen så får vi bara ut det i fler matcher så hoppas vi på ett lyft uppåt.

Ska man analysera serien kan bara sägas följande. Om Div.1 är ojämn så är det bara en krusning mot hur Div.2 är. Finns ett par lag som förmodligen skulle ligga på övre halvan i Div. 1 och ett par lag som är allt annat än bra. Detta gör det svårt för både spelare och ledare att hålla en rak linje i spelet. Kan omöjligt ligga på kontring mot lag som inte har intentioner att gå över halva plan och i nästa match möta virvlande man-man press.

Höjdpunkter är så klart de matcher vi vunnit stort och potentialen för att lyfta i serien finns.


Vi har även tagit tempen på 3 av våra tränare, Thomas Backlund (A-laget), Emma Altbrink (DJAS) och Martin Jarvinge (D2)

Thomas: Det har funkat bra, truppen har kryddats lite men är stabil. Grundspelet finns där och sitter i ryggmärgen, vi har jobbat på med alternativ så att de finns när de behövs. Det har varit många förkylningar och halsont som brusat under hösten, jag tycker ändå alla försökt lösa det på bästa sätt. Känslan halvvägs är att vi kan få ut ännu mer av truppen och utvecklas, vi ska vara stolta över hösten men inte vara mätta och luta oss tillbaka.

Emma: Tiden med laget har varit fantastiskt rolig och det har varit spännande o se hur tjejerna utvecklas och tar för sig för varje vecka som går! Jag trivs superbra med tjejerna och tycker vi är ett härligt gäng. Vi har spelat och presterat otroligt bra i vissa matcher och har några matcher där spelet inte varit helt 100%. Vårt fokus för andra halvan av säsongen är självklart att ta så många segrar som möjligt och hålla en hög lägstanivå för att knipa en av fyra kvalplatser till innebandyfesten!

Rollen som tränare har varit mycket roligare och intensivare än vad jag trodde. Som jag nämnde tidigare så är det ett väldigt härligt gäng man får vara tränare för och matcher som exempelvis vinsten mot Pixbo är en sådan match som man kommer tänka tillbaka på länge och som gör att man hela tiden vill vara med och fortsätta på denna resan tillsammans med detta laget. Jag tror att jag haft en puls på över 200 nästan alla JAS-matcher för att man är så engagerad - men jag tycker det är så roligt! Nu ska vi köra stenhårt andra halvan av säsongen!

Martin: Så här efter halva säsongen så känns det som att vi börjat hitta vårt spel & vi har en hel del matchvinnare i laget. Resultatet är kanske inte med oss, men det är lite otur i matcherna när vi tappat fokus i korta perioder & tyvärr blivit ordentligt straffade. Jag tror att vi kommer växla upp & ta poäng i fler matcher som vi tidigare tappat poäng i.


Statistik för våra lag:

  • Poängledare A-lag = Felicia Andersson 14+8 = 22 (Ligger 1a totalt i serien)
  • Poängledare DJAS = Jolin Garcia 3+5 = 8 (Ligger 27a totalt i serien)
  • Poängledare D2 = Alicia Andersson 6+4 = 10 (Ligger 10a totalt i serien)


  • Snittpoäng per match A-lag = 10 matcher – 27 poäng = 2,7 poäng / match
  • Snittpoäng per match DJAS = 9 matcher – 15 poäng = 1,7 poäng / match
  • Snittpoäng per match D2 = 6 matcher – 6 Poäng = 1 Poäng / match


  • + / - A-lag = 73 GM – 26 IM = +47
    • Snitt antal gjorda mål per match = 7,3
    • Snitt antal insläppta mål per match = 2,6
  • + / - DJAS = 27 GM – 22 IM = +5
    • Snitt antal gjorda mål per match = 3
    • Snitt antal insläppta mål per match = 2,4
  • + / - D2 = 34 GM – 34 IM = +0
    • Snitt antal gjorda mål per match = 5,7
    • Snitt antal insläppta mål per match = 5,7
Md fbc partille p transparent 400x400
Md lokalpressen logga
Md nordic wellness
Md unihoc
Md logoinnebandykungenfa rg1medytterkontur
Md bmw logo
Md 140610 stiftelsen dunross
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Md novon el logga
Md img 5636
Md 1630072790746 amhult bygg och kakel logga final faktura
Md download
Md img 6680
Md bildit
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub