Stor banner innebandylekis 2018

Stora förändringar på herrsidan!

Publicerad 2017-12-30 22:07
Freter
FBC Partilles spelartrupp förstärks rejält och lagledningen förändras. Partille IBS verksamhet i Division 1 påverkas och förändras samtidigt som en långsiktig plan sjösätts halvåret tidigare än planerat men fortsatt med en långsiktig ambition att nå Allsvenskan samt att säsongen 2018/19 kunna vara med och slåss om medaljerna i JAS.

När säsongen 16/17 tog slut stod det klart att Partille (och dåvarande Porthälla) skulle ha två stycken lag i div 1 på herrsidan. En tuff utmaning på många olika sätt då hela laget som spelade upp Porthälla slutade. Inför säsongen 17/18 rekryterades Martin Björklund som Sportchef med ansvar för dom båda herrlagen samt JAS och motsvarigheten på damsidan.

Uppdraget från Styrelsen var tydligt men enkelt. Vi vill till Allsvenskan med både herr- och damlaget MEN med en stark egen ungdomsorganisation som förser oss med och utgör basen för våra seniorer. Ett uppdrag som på kort sikt var problematiskt då JAS-laget fått uppdraget att spela i div 1 som ett direkt resultat av "Projektets" försvinnande.

- Att det skulle bli en tuff start på uppdraget som Sportchef, framförallt på herrsidan, stod klart för mig ganska omgående. JAS-laget under Urban Janssons ledning hade blivit lovade att vara fredade hela säsongen mot att spela i seniorserien div 1. En fantastik möjlighet till utveckling men det gjorde situationen väldigt prekär för våra "riktiga" herrar eftersom vi inte kunde lyfta upp juniorer underifrån samtidigt som mer än halva laget från 16/17 slutat. Inte direkt en drömstart på jobbet, kommenterar Sportchefen Martin Björklund.

Kontentan blev en stor trupp och ledarstab kring JAS-laget och en betydligt mindre trupp och stab kring herrlaget. Där fokus flyttades från resultat till att skapa en grupp i harmoni för våra herrar och på lång sikt kunna implementera mycket av den kultur som byggts upp kring P00 som utgör en stor del av JAS-laget.

-Inledningsvis var tanken att flytta upp ett större antal spelare från JAS till herrarna efter säsongen 17/18 men ju längre säsongen har gått har det stått klart för oss att förändringar behöver genomföras och det omedelbart. Inte alls på resultatmässiga grunder utan det är många olika faktorer i grupperna H1, JAS och P01 som gör att vi nu väljer att agera, förmedlar Björklund.

Från och med den 1/1–2018 går vi från tre träningsgrupper (Herrar, JAS & P01) till två (Herrar & JAS). I och med detta sker även en hel del förändringar i såväl spelartrupper som ledarstaber. Ett arbete som pågått i flera veckor och som kommer fortsätta hela året ut och en bit in på det nya året innan allt kan sättas på pränt.

- Här är inte allt helt klart ännu men det kommer flyttas upp sju spelare från JAS (IBS) till FBC Partille och P01 kommer flyttas upp till JAS. Det kommer även bli en hel del förändringar i dom båda ledarstaberna, Urban Jansson blir ny huvudtränare för FBC Partille och Rasmus Larsson tar över Urbans roll som huvidansvarig i IBS, kommenterar Sportchef Björklund.

I samband med dessa förändringar arbetar föreningen parallellt med att sätta upp tydliga och konkreta mål för herrverksamhetens framtid, även det är något som kommer att kommuniceras framöver.

- I nuläget handlar det om att vi haft flera grupper som behövt förändringar där situationen kanske varit mest akut i herrarna då spelartruppen efter jul helt enkelt såg ut att bli alldeles för liten för att det ska vara hållbart. Inga förändringar sker på grund av resultatmässiga skäl, vi ligger inom ramen för budgeterat utfall och har fortfarande som långsiktigt mål att nå Allsvenskan med herrarna samt att kunna vara med och slåss om medaljerna i JAS säsongen 18/19, säger Björklund.

Avslutningsvis vill jag och föreningen rikta ett stort ärofyllt tack till Fredrik "Fritz" Svensson för det fantastiska arbete som han gjort som huvudtränare för Partilles herrar. Fritz kommer att bli kvar kring herrarna men i en annan roll. Nuvarande roll som huvudansvarig är inte längre förenlig med nya utmaningar i den civila karriären avslutar Björklund.

Håll utkik på hemsidan framöver för mer detaljer kring dessa förändringar på herrsidan.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub