Pontus Henningsson tillbaks!

Publicerad 2018-05-29 19:13
Pontush
29-årige Pontus Henningsson har signat ett nytt tvåårsavtal med Wizards och återkommer till Göteborg och Partille efter några års utflykt med studier och jobb. Pontus kom till oss från Skoghall och var en av våra allra bästa spelare under tre säsonger i Allsvenskan. U19-landslagsmeriterade Pontus ansluter till truppen 1/9 när flyttlasset landat in i Göteborg.

29-årige Pontus Henningsson fick sin innebandyfostran i Karlstad IBF samt Skoghalls Innebandy och det tog honom ända fram till ordinarie plats i ett av de bästa U19-landslag vi har haft i Sverige, årskullen födda 1989. Tre säsonger har det blivit i Partille sedan tidigare och under sin period hos oss visade han stort hjärta, hårt arbete och en rejäl portion talang där hans skott sticker ut lite extra. Pontus har dessutom alltid varit en spelare som gillat att träna och med en bra fysisk kapacitet.

Vi tog oss ett snack med en gladlynt Pontus.

Välkommen tillbaks Pontus. Vart har du varit och vad har du gjort senaste tiden? Hej och tack! Senaste två åren har vi varit i Stockholm och innan det spenderade vi nästan tre år i Dublin. Mycket fokus på studier och arbete.

Vad är det som nu får dig att snöra på innebandyskorna och damma av klubban för att satsa med Wizards igen? Vi kommer flytta hem till Göteborg under hösten, och då var det helt naturligt att kliva på banan igen! Jag känner mig sugen på att spela och när dörren var öppen tvekade jag inte speciellt länge.

Du är en kvalitetsspelare med U19-meriter. Vad tror du att du kommer att bidraga med? Kvaliteten får vi hoppas sitter kvar. Jag har trots allt tjugo år innebandy i ryggen. Erfarenheten från U-19 och en rad säsonger i allsvenskan är givetvis betydelsefullt för erfarenheten. Förväntningarna på mig själv är trots en viss tids frånvaro höga. Jag vill vara med och stötta laget till en fin säsong och förhoppningsvis göra några poäng.

Appropå U19. Berätta lite om den tiden och vilka spelare som du faktiskt lirade med då? Det var ett stjärnspäckat lag där jag utgjorde backpar med Rasmus Sundstedt. Andra storspelare var bl.a. Rikard Eriksson, Rasmus Enström och Robin Nilsberth. Högre kvalitet får man leta efter.

PIBS har numera blivit FBC. Vad förväntar du dig av laget och klubben framöver? Klubbens värderingar är helt i linje med mina egna och människorna har stora varma hjärtan. När jag kom till Partille 2011 möttes jag med enorm värme och blev snabbt en i gänget. Det ska bli skoj att komma tillbaka till innebandy-familjen i Partille och skapa nya fina minnen.

Till sist stort välkommen tillbaks! Tack.

Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Md 140610 stiftelsen dunross
Md sspibs
Md nordic wellness
Md unihoc
Md intersport
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md bmw logo
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.15.27
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.14.54
Md js partille badge
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md sk rmavbild 2015 07 26 kl. 09.26.54
Md sargdekal eb torkteknik
Md sargdekal ilovepizza
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub