Peter Stenberg ny som Sportchef Herr

Publicerad 2021-05-21 15:38
Stenberg
För ett par veckor sedan tackade Peter Stenberg för sig som Tränare för vårt herrlag men har nu tagit sig an rollen som Sportchef herr i Wizards nya Sportgrupp. Peter som ännu ej fyllt 30 år har en gedigen innebandybakgrund som tränare och spelare och vi är väldigt nöjda med att han axlar denna viktiga roll i föreningen.

Vad får dig att kliva av som Herr A-lagstränare efter två framgångsrika säsonger utan förlust? Det har varit ett tufft men i slutändan enkelt beslut. Jag kommer inte ha tiden att lägga på de operativa arbetet som krävs på grund av att andra saker behöver ta mer plats i mitt liv för tillfället. Jag är en person som vill känna att jag kan göra de helhjärtat annars är det bättre att jag hoppar av. Dessa killar förtjänar verkligen det med.

Istället kliver du in i Wizrads nybildade Sportgrupp och axlar rollen som Sportchef Herr. Vad fick dig ta det steget? Det börjar ju bli allmänt känt att Uffe är bra på att få till helhetslösningar och så även här. Samtidigt som jag berättade att jag inte kommer kunna vara huvudtränare så öppnade jag för att fortsätta runt laget eller i föreningen i den mån av tid jag har. Efter lite diskuterande med sportgruppen kom vi fram till att detta var där jag kan bidra mest med den tiden jag har. Sen är jag alltid nyfiken på att hoppa på nya roller och utveckla ledarskap.

Vad tycker du att du kan bidraga med i den nya rollen? Framförallt drar jag ju ner medelåldern vilket gör att vi kanske får en bredare bas att hitta rätt spelartyper. Jag har haft massa olika roller senaste åren som både tränare & spelare vilket gör att jag känner lite folk inom sporten både dam och herr. Sedan har jag ju varit tränare för laget förra året vilket gör att jag har ju bra koll på truppen men även andra saker hur det funkat.

Kan du ge oss lite skvaller, vad är det du jobbar på just nu? Det är väl framförallt att hitta min egen ersättare som kan komplettera Bodda. Vi är i stort nöjda med den truppen vi har. Vi tyckte att vi sakna rightare i framförallt Holms femma för att öka möjligheterna offensivt. Där har vi ju fått tillbaka Karlander och dessutom har Linus lyfts upp vilket vi tror hans spetsegenskaper på sikt kan bli riktigt intressant. Vi har lite diskussioner med någon/några spelare med hög klass för division 1 nivå. Vi vill fortsätta arbetet med att bygga med spets utifrån och satsa på bredden bland våra egna produkter som sedan ska växa och bli spets likt Johan och Holm. Vi har en bra ungdomsverksamhet som vi ska ta hand om på rätt sätt.

Vad är en rimlig målsättning för Herr A-laget denna säsong? Jag tycker laget redan förra året visade att de tar steg varje år och vi har blivit både spetsigare och bredare iår. Är man i Partille ska man alltid ha vinna som mål. Vi är fortfarande unga och jag tror vi har stor outnyttjad potential kvar. Sen får vi se hur långt det räcker men jag tror på laget.

Md fbc partille p transparent 400x400
Md nordic wellness
Md unihoc
Md bmw logo
Md intersport
Md 140610 stiftelsen dunross
Md sspibs
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md js partille badge
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md sargdekal ilovepizza
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub