Nya regeldirektiv!

Publicerad 2017-09-06 19:54
Sk rmavbild 2017 09 06 kl. 19.53.36
Under föregående säsong skrev Partille IBS ett öppet brev till Svensk Innebandy avseende det alltmer brutala spelet inom Innebandyn. Vi fick mängder med positiv respons och personer föreningar som vill stötta vårt initiativ. Det är nu med stor glädje som vi kan konstatera nya regeldirektiv från Svenska Innebandyförbundet.

Direktivet är att nu skall domarna hårdare bedöma situationer där spelare ute på plan tacklar sin motståndare utan avsikt att spela på bollen. Domarna ska i sin bedömning av konsekvens ta hänsyn till felande spelares avsikt, spelarens egen och motståndarens fart när tacklingen utdelas, samt tacklingens kraft och träffyta.

Man säger sig vilja främja den snabba offensiva innebandyn och minska den skaderisk som uppstår när bollföraren befinner sig i en utsatt position och ofta i hög fart.

En spelare som försöker begå en brutal förseelse som om den fullföljts hade bestraffats med Matchstraff 3 enligt 617,2 ska om motståndarens löpväg/spelmönster påverkas bestraffas med Matchstraff 1 enligt 613,6.

Nu hoppas vi bara att alla domare i Sverige tar dessa direktiv på allvar, bedömer situationer efter deras syfte och vågar ta tuffa beslut. Inte bara förbundsdomarna. Partille IBS och FBC Partille kommer alltid stå bakom att främja den snabba offensiva innebandyn utan fula påhopp men med fortsatt fysiskt fair spel. Så med allt det sagt "utan avsikt att spela på bollen" är det som skall bedömas.

Se exempelvideo.

Partille IBS öppna brev finns här

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub