Stor banner innebandylekis 2018

Inför söndagens derby!

Publicerad 2017-10-06 17:16
Freter
På söndag är det dags för derbyt med stort D. Lokalare än så här blir det nog inte, när FBC Partille tar emot Partille IBS. I realiteten ställs vårt herrlag mot vårt JAS-lag. Läs vidare för att hör vad Fritz och Urban har att säga om helgens match.

Partille Innebandy har på herrsidan hamnat i en sällan skådad märklig situation när man har med två stycken lag i en och samma förbundsserie. Nämligen FBC Partille (gamla Porthälla) och Partille IBS (moderföreningen) i Div. 1 Västra Götaland. Ett angenämt problem som är frukten av "Projektets" framfart dom senaste säsongerna. Lösningen blev att JAS-laget under ledning av Urban Jansson tog sig an uppgiften.

FBC Partille, som står som hemmalag, har börjat serien på ett bra sätt. Vinst i premiären mot hårt satsande IBF Göteborg och nu senast 2-2 borta mot FBC Lerum, seriens kanske största favorit. Noterbart är att man i båda matcherna haft flermålunderlägen men vänt. Man har visat på en stark lagmoral och nu senast en disciplin som vi inte är varit vana vid tidigare år.

Partille IBS fick en tuff start på säsongen när man i premiären föll stort borta mot ett annat förväntat topplag, nämligen Mölndal. Därefter var det dags för Sisjön, återigen en förlust, 2-4. Men ett stort kliv framåt och det är något utav årets match på söndag för våra juniorer.

Hemsidan tog sig ett kort snack med såväl Fredrik "Fritz" Svensson och Urban Jansson inför matchern. Håll till godo.

Fritz, det blev 2-2 senast borta mor Lerum. Tankar kring den matchen och det resultatet? En match där vi tidigt skulle testas var och hur gruppen tar sig an tuffast möjliga motstånd. Vi löser det på ett väldigt bra sätt för oss där vi själva tar många kliv fram jämfört med tidigare matcher. 1 poäng borta mot Lerum ser jag som ett ok resultat där vi hade kunnat knipa fler om vi varit hetare i sista tredjedelen".

Någon spelare som du vill framhäva från matchen? Tycker Eric Norberg står för en stabil match. I övrigt en bra laginsats.

Vad tror du om Lerum i år då? Kommer något annat lag ta poäng från dom i rydsbergshallen? Jag tror Lerum står som etta i serien när den är avslutad. De är väldigt hemmastarka så de kommer bli tufft även för andra lag att plocka poäng där.

Nu till helgens derby, förväntningar på matchen? Att vi går in med en ödmjukhet och samma inställning som om det vore Lerum som stod på andra sidan.

Så vilka vinner och vem från "herrarna" ska man hålla ögonen på? Jag hoppas vi vinner med några baljor såklart. Magnemyr och Freter kan nog få deras samarbete att lossna när trion bakom levererade som senast.

Urban, ni har inlett serien med två raka förluster. Först med stora siffror och nu senast med 2-4 mot Sisjön. Tankar kring inledningen? Nyttigt som tusan för killarna att få känna på seniorbandy i skarpa tävlingsmatcher. Kommer såklart att boosta utvecklingstakten hos både individen och hur laget måste samarbeta. Tycker att vi gjorde inledningen i premiären mot Mölndal bra och verkligen jobbade som ett lag och nyttjade varandra. Sedan föll vi tillbaka i juniorinnebandy dels för att Mölndal drog upp bolltempot och att killarna inte riktigt orkade. Mot Sisjön så växte vi in i matchen och vågade mer och mer och även vann sista perioden vilket ger energi till kommande matcher. Förutom fysik (tyngd) så är bolltempot och precision i passningar den största skillnaden som vi behöver växa in i.

Utöver div 1 spelar laget även i JAS och i juniorserie. Orkar grabbarna med detta? Vi har en stor trupp och grundtanken är även att killar ur P01-truppen skall vara e del av den långsiktiga satsningen för JAS. Alla är grymt taggade och ser DIV 1 spel med samma trupp som en riktigt bra möjlighet till att lyckas i JAS.

Hur har inledningen varit i JAS? Tyvärr har truppen haft halsfluss och en del skador de senaste fyra veckorna vilket innebär att vi inte är samspelta och letar formationer etc. Vi har en vinst och en oavgjord på de två första omgångarna. Vi kommer att växa rejält de kommande omgångarna nu när i princip alla är tillbaka i träning.

Vad tror du om helgens match mot det som en del kallar för "riktiga Partille"? Det kommer att bli ett rejält spelövertag för vårt herrlag där de för matchen och vi får möjligheter genom spelvändningar.

Tippa slutresultatet och ge oss namnet på någon ur "juniorerna" att hålla lite extra kolla på? Allt annat än seger för "riktiga" Partille skulle vara en skräll, det blir ett gäng bollar upp för herrlaget.Tyvärr får vi inte se Edvin Jonsson då han är borta denna helg men tror att det är värt att hålla koll på Emil Strömberg som är tillbaka efter skada, Jonatan Törn som också är tillbaka efter sjukdom. Finns en hel del talanger i laget som kommer att utvecklas rejält på kort tid så håll koll på namnen, du lär höra dessa igen framåt.

Vi tackar Fritz och Urban för svaren och hoppas vi ses på söndag. Klockan 15.00 börjar matchen i Partille Arena B-hallen. Men se till att kom i tid, det är gratis inträde och finns risk för lapp på luckan!

Md bode n
Md to rn
Md ericnorberg
Md hjalmar
Md bild3
Md eventet3
Md eventet1
Md jubel
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub