Img 1043

Gameday: IBK Lund Elit borta

Publicerad 2021-10-03 13:04
Gameday kopia
Gameday är tilbaks inför matcherna på Dam och Herr A-lagssidan från och med nu serverar vi lagen, historik, uppdaterad Trollstavsligan och lite kommentarer och länkar för matchen. Idag är Herrlaget på väg till Lund för match mot IBK Lund Elit.

I eftermiddag brakar två förväntade topplag samman i Lerbäckshallen i Lund. IBK Lund Elit tar emot Trollkarlarna från Partille och det kommer bli en högintressant tillställning med mycket på spel redan i den tredje omgången av serien (båda lagen stod dock över omgång 2 pga av en haltande serie). Lund imponerade stort i premiären mot Varla där man enkelt betvingade Hallänningarna med klara 9-5 på bortaplan efter dominerat matchen stort och i princip enbart Alexander Sannerholm i hemmakassen förhindrade ett totalras. Ett haussat Wizards dominerade spelbilden hemma mot Munka-Ljungby men fick bara med sig en ynklig poäng och måste nu upp i nivå för att klara av dagens tuffa uppgift.

Båda lagen saknar några få spelare och hos Wizards märks framförallt Hugo Arvidsson (sjuk), Filip Sandblom (nedre kroppskada) och superstjärnan Daniel Karlander (nedre kroppsskada). Det innebär såklart lite justeringar i lagets formering men vi har en stark trupp och extra kul att nämna är att blott 16 årige talangen med det episka namnet Birk Eldh gör idag A-lagspremiär efter gjort fin-fina insatser i Juniorallsvenskan hittills med fyra mål på två matcher som extra krydda.

Hemmalagets Sportchef Christer Sölve om matchen.

- Tyvärr har vi ett antal spelare i truppen skadade, men vi kommer tack vare vår breda trupp som vanligt kunna sätta tre starka formationer på banan. Partille kommer leva mycket på sin starka förstafemma, men får vi bara stopp på den så är hoppas jag att vi, tack vare vår breda trupp med tre producerande enheter, kommer gå vinnande ur striden.

Wizards huvudtränare Peter Hugosson om matchen:

- "En tuff bortamatch som vi är rejält taggade till efter en ofrivilligt spelledig vecka. Förväntar mig en annan matchbild jämnfört med premiären mot Munka-Ljungby. Lund är ett mycket mer bollförande lag och backar inte hem som andra lag gör som vi kommer möta. Vilket är bra för då kan även vi fä möjlighet till att hitta spelvändningar. Jag ser framför mig två topplag, en tuff fight där det kommer smälla i närkamperna på allsvensk nivå. Men kommer vi bara upp i nivå vet vi att vi är väldigt svårslagna".

Lagen har aldrig mötts i seriesammanhang förut då serien pausade exakt när lagen skulle mötas 2020. Precis som oss är IBK Lund Elit en förening med ambitioner och det är kul att äntligen få göra upp på banan.

Matchen kan live-följas med matchhändelser här.

Biljetter till matchen kan köpas här.

IBK Lund Elit låter meddela att matchen troligen ej Live-sänds men håll koll på Solidsport om det möjligen kan hända ändå.

Trollstavsligan efter en omgång:

Rikard Eriksson, 5
Daniel Karlander, 4
Jonatan Törn, 3
Johan Främberg, 2
Tobias Melkersson, 1

Laguppställningar för matchen

IBK Lund Elit

0Carl OlssonForward
0Jack LawessonIngen uppgift
2Hugo NorlundForward
4Christian FreijBack
10Elvis HolmForward
11Dennis DavidssonKCenter
14Kalle NilssonForward
17Gabriel FogwallForward
19Pontus Linde OlofssonBack
22Nils NordlundBack
25Tevin LindqvistForward
45Gustav SundqvistMålvakt
48Elias PerssonBack
50Hugo PrahlMålvakt
53Hannes KarlssonForward
56Jesper MattssonCenter
57Elliot BjörnBack
67Jakob PeraicBack
1Lukas KällströmMålvakt
4Joel AnderssonBack
8Jacob HolmForward
10Rikard ErikssonCenter
11William AnderssonForward
15Tobias TörnBack
16Linus JärrebringForward
18Johan FrämbergBack
21Jonatan TörnCenter
23Erik StrömForward
26Tobias MelkerssonBack
30Emil StrömbergCenter
68Birk EldhForward
69Love NilssonMålvakt
85Tobias JernsandMålvakt
90Linus GustafssonForward
92Hjalmar LingheimerBack
Md fbc partille p transparent 400x400
Md lokalpressen logga
Md nordic wellness
Md unihoc
Md logoinnebandykungenfa rg1medytterkontur
Md bmw logo
Md 140610 stiftelsen dunross
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Md novon el logga
Md img 5636
Md 1630072790746 amhult bygg och kakel logga final faktura
Md download
Md img 6680
Md bildit
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub