Img 1043

De leder återtåget!

Publicerad 2019-04-20 18:43
Pbo
Nu är det klart vilka som leder Herr A-lagets kamp för att direkt ta sig tillbaks till Division 1. Det är två nygamla ansikten som signat på för de kommande två säsongerna. Ambitionen är högt ställd och utmaningen lockar de. Peter Stenberg och Robert Bodén heter vår nya tränarduo som vi tagit oss ett snack med såklart.

Robert Bodén kom in i seriens slutskede förra säsongen och har en skön känsla uppblandad med stor revanschlystnad. Få tränare kan uppvisa den meritlista Bodda har och hans träningar är allmänt kända för att vara väl genomtänkta och förberedda. I Peter Stenberg får han ett utmärkt komplement. Peter är en energigivande tränare som är extrovert och brinner för passion så Gaisare han också är. Peters bakgrund är närmast som tränare för daminnebandyn där han förde upp vårt Dam A-lag från lägsta serien till två Allsvenska kval. Två senaset säsongerna har han tillbringat i IBF Göteborg dam i SSL och Allsvenskan. Både Peter och Bodda är två Pibsare som känner klubben väl vilket känns viktigt samtidigt som vi är övertygade om deras kompetens.

Vi bytte några ord med Peter Stenberg.

Hur känns det att vara tillbaks i Partille? Jag skulle kunna sammanfatta det med 3 ord. Kul, inspirerande och ärofyllt. Utmaningen att få Partille på rätt spår igen är oerhört roligt att vara med på. Istället för att stå på sidan och ha åsikter har jag nu möjligheten att få påverka vilken riktning verksamheten ska ta. Jag vill ge tillbaka till alla dem som hjälpt mig genom åren som jag sett fått lida nu. Jag vill få alla att känna att vi i truppen verkligen brinner och gör allt för att föreningen ska framåt. Med sju säsonger som spelare och fyra säsonger som damlagstränare känns det även som att detta var den sista biten för att sluta cirkeln. Det är många stora tränare som vandrat här före mig så det är en stor ära att få bli tillfrågad att leda Partilles herrar nästa säsong.

Du har en massa säsonger bakom dig som tränare för damer men nu alltså ett herrlag. Vad fick dig att ta det steget? Det stämmer bra att jag enbart tränat damlag men jag ser mig inte själv en dam- eller herrtränare. För mig handlar det om den sportsliga utmaningen man ställs inför. Om det är dam eller herr är jag inte låst vid utan helheten är det viktiga. Förra året till exempel kändes det naturligt att stanna vara i IBK Göteborg och testa vingarna i SSL. I år lockade utmaningen att ta Partille tillbaka till sin fulla potential och för mig som känner så starkt för klubben att älska varje stund vi har oavsett om det är planering, träning eller match. Men efter det här kanske jag ser mig enbart som damtränare, men utmaningen med killar kittlar just nu iallafall.

Partille åkte ur förra säsongen och ambitionen är att göra en snabb comeback. Hur känner du inför den utmaningen? En kul och inspirerande uppgift. Jag gillar när uppgiften är tydlig och klar. Samtliga som är klara i dagsläget eller som är påväg att bli klara vet att ambitionen är glasklar. Det känns tryggt och skönt på det sättet att vi inte vacklar för vad vi vill med säsongen och spelarna vet vad de ger sig in på. Sen har ju jag andra icke sportsliga utmaningar som jag också brinner för där jag vill skapa en starkare förening där ungdomar, föräldrar och ledare ska vilja följa både dam- och herrlaget nära och visa att varje gång en kille eller tjej kommer ner på en match ska de bli underhållna och lära sig något nytt. Vi måste ta hand om allt för att bli starka på sikt. Det måste skapas bra förebilder tidigt för de yngre och vi ska visa att vi bryr oss om våra egna led.

Blir alltså tränarpar med Robert Bodén. Han har du haft som tränare själv. Vad har du att säga om din nyvunna kollega? Det finns mycket att säga om Bodda. Jag hade Bodda sista året innan jag lämna som spelare och jag lärde mig väldigt mycket då. Bodda är lik Mikael Karlberg som jag hade i AIK som jag tyckte om väldigt mycket. Han har ett väldigt stort innebandykunnande och är väldigt noggrann i det han gör. Han brinner oerhört för sportens utveckling både på individuell och lagnivå. Han vill hålla en seriös nivå i allt vi gör. Om jag kan vara med och hjälpa till att förmedla all den kunskap Bodda besitter så har vi väldigt mycket vunnet. Jag ser även fram emot att själv få ta del och lära mig av Boddas tankar och idéer.

Sist men inte minst välkommen hem!

Vi tog såklart även ett snack med Robert Bodén.

Tillbaks som tränare för Wizards herr A-lag. Vad fick dig att komma tillbaks? Vi hade en positiv avslutning på den här säsongen där vi hittade ett försvarsspel som alla var trygga i samt att vi hade en fantastisk krigarinställning, en Aldrig Ge Upp (AGU) inställning som jag gillade starkt. Det var alldeles för intressant för att inte vara med och bygga vidare på. Vi har något på gång med den här gruppen.

Laget åkte ur förra säsongen. Vad berodde detta på och vad skall vi göra annorlunda för att kunna komma upp igen? Jag vet inte riktigt vad som gick snett men när man väl är där och har tappat tron så är det väldigt svårt att vända men vi hittade något på slutet som vi skall bygga vidare på.

Du kommer att jobba tillsammans med en gammal spelare till dig. Peter Stenberg. Vad är dina känslor inför det samarbetet? Peter är en klok gubbe med mycket positiv energi jag tror det kommer fungera väldigt bra. Han har varit tränare i några olika klubbar, han har varit i AIK som spelare och fått se och lära sig av några av de bästa ledarna på plan som Karl-Johan Iraeus och Joel Kanebjörk. Jag tror han har massor att bidra med.

Till sist välkommen åter! Tack det skall bli roligt.

Md fbc partille p transparent 400x400
Md lokalpressen logga
Md nordic wellness
Md unihoc
Md logoinnebandykungenfa rg1medytterkontur
Md bmw logo
Md 140610 stiftelsen dunross
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Md novon el logga
Md img 5636
Md 1630072790746 amhult bygg och kakel logga final faktura
Md download
Md img 6680
Md bildit
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub