Pibs vs kungalv 190119

Damlagets första nyförvärv!

Publicerad 2018-05-10 20:43
Saraolsson
Foto: David Asserfors.
Lagbygget för Wizladies 2018/19 börjar ta form, och vi är nu mycket glada över att kunna presentera vårat första nyförvärv. Först ut att presenteras är den spelskicklige backen Sara Olsson, född 1999, som började sin karriär i IBK Göteborg men de senaste säsongerna spelat för Pixbo Wallenstam. Den senaste säsongen har hon spelat för föreningens allsvenska lag, men nu blir det alltså spel hos oss i Partille, vilket vi såklart är väldigt nöjda med. Vi tog oss en kortare intervju med Sara och frågade även Elias vad han har att säga om sitt första nyförvärv.

Du har valt spel i Partille framöver, vad har du för förväntningar på kommande säsong? Ja, alldeles riktigt! Jättekul att få skrivit på för Partille inför kommande säsong. Förväntningarna är höga. Hoppas på ett taggat gäng vars mål är att ta sig upp till allsvenskan! Jag hoppas kommande säsong bjuder på utveckling och jag kommer bidra med det jag kan för att se till att vi går upp. Ser fram emot att träffa laget och att komma in i det så fort som möjligt!

Berätta för oss, hur skulle du beskriva dig själv som spelare och vad är dina ambitioner för framtiden med din innebandy? Jag skulle säga att jag är en offensiv back med bra spelförståelse och som bidrar med mycket energi och vilja. Får även höra att jag är väldigt lugn och säker i mig själv vilket jag skulle säga är en styrka. Mina ambitioner inom innebandyn är att bli så bra jag bara kan bli & fortsätta utvecklas framåt!

Du spelade den gångna säsongen i Allsvenskan med Pixbo, vad känner du att du tar med dig från den säsongen? Jag skulle säga att jag tar med mig oerhört mycket då det var en extremt lärorik säsong för mig och tjejerna i laget. Jag skulle främst ta med mig tempot i boll och klubba men också den mentala biten då den gångna säsongen var tuff mentalt.

Tränare Elias Johannesson kommenterar sitt första nyförvärv:

- "Det är Jättekul att få in Sara. En bolltrygg och spelskicklig back som kommer passa perfekt in i detta offensiva och spelskickliga lag. Att hon dessutom kommer från en säsong i Allsvenskan där hon fått jobba mycket med sitt defensiva spel och tempot i spelet, så är jag övertygad om att detta kommer bli jättebra. Hon har rätt attityd till träning och sin idrott överlag, och hela tiden en tydlig vilja att utvecklas och ta nästa steg, vilket passar perfekt in i den träningsmiljön vi vill bygga".

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub